• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
    • Noteringen en marktprijzen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

Programma Dutch Poultry Expo 2021 bekend

Bedrijfsnieuws 6 september 2021

Het programma en de plattegrond voor de Dutch Poultry Expo zijn bekend. Met ruim 130 exposanten is er genoeg informatie te winnen over onder andere fourage, stalinrichting, broederijen, farmacie en gezondheid, automatisering, slachterijen en meer. Het programma en de plattegrond zijn inmiddels bekend. Bekijk hier gelijk wat u niet wil missen!

Bekijk hier de beursplattegrond van de Dutch Poultry Expo 2012DOWNLOAD

Programma Dutch Poultry Expo 2021

Klik op één van de onderwerpen voor meer informatie.

Woensdag 8 september 2021

Gehele dag: Live cooking op het kookplein

Kom proeven & genieten en laat je verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert heerlijke gerechten met ingrediënten uit de sector.

Hans Lieverse is al bijna 20 jaar chef-kok bij de Evenementenhal en heeft zijn opleiding genoten in de betere restaurants van Nederland. Wanneer we hem tegen komen in de keuken vertelt hij altijd enthousiast over zijn nieuwe ideeën om de gasten te laten genieten en verrassen met nieuwe gerechten.

Op het kookplein gebruikt Hans de gehele kip; van kippendij tot het velletje en zelfs het karkas wordt niet overgeslagen. Onder andere serveert Hans een ‘ballottine van kip’. Het gevogelte wordt uitgebeend en gevuld met eendenlever en farce (een mousse van kippendijen) en wordt gegaard in zijn eigen vel. Hans vertelt enthousiast  “de eendenlever geeft een lekkere smeuïge smaak en de kip wordt opgebakken in eigen vet zodat het een lekker krokant velletje krijgt”. Kom langs en ontdek de meest smaakvolle gerechten op het kookplein.

12:00 – 14:30 uur: Kennissessie & lunch ForFarmers de Hoop

Vleeskuikens houden volgens het Beter Leven 1-ster concept. Meer informatie en aanmelden kan hier.

14:30 – 17:00 uur: ALV NVP & Afscheidsreceptie Hennie de Haan

Het bestuur van de NVP kondigde eerder dit jaar digitaal al aan te gaan kijken naar de mogelijkheden voor een fysiek moment in het najaar om afscheid te kunnen nemen van de oud-voorzitter. NVP kiest ervoor om de bijeenkomst tijdens Dutch Poultry in Hardenberg houden. Zo kunnen leden en relaties de bijeenkomst gemakkelijk combineren met een bezoek aan de beurs. Dit is daarnaast een mooi moment voor nadere kennismaking met de huidige voorzitter Bart-Jan Oplaat.

Gastspreker op de ALV is Klaas Dijkstra van onderzoeksbureau Zest Marketing. Hij deed onderzoek naar het imago van de pluimveehouderij onder de Nederlandse burgers.

Donderdag 9 september 2021

Gehele dag: Live cooking op het kookplein

Kom proeven & genieten en laat je verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert heerlijke gerechten met ingrediënten uit de sector.

Hans Lieverse is al bijna 20 jaar chef-kok bij de Evenementenhal en heeft zijn opleiding genoten in de betere restaurants van Nederland. Wanneer we hem tegen komen in de keuken vertelt hij altijd enthousiast over zijn nieuwe ideeën om de gasten te laten genieten en verrassen met nieuwe gerechten.

Op het kookplein gebruikt Hans de gehele kip; van kippendij tot het velletje en zelfs het karkas wordt niet overgeslagen. Onder andere serveert Hans een ‘ballottine van kip’. Het gevogelte wordt uitgebeend en gevuld met eendenlever en farce (een mousse van kippendijen) en wordt gegaard in zijn eigen vel. Hans vertelt enthousiast  “de eendenlever geeft een lekkere smeuïge smaak en de kip wordt opgebakken in eigen vet zodat het een lekker krokant velletje krijgt”. Kom langs en ontdek de meest smaakvolle gerechten op het kookplein.

12:00 – 14:00 uur: Pluimveesymposium Smart Animal Farming

Slim en rendabel naar emissie loze landbouw.
Meer informatie over Smart Animal Farming en aanmelden kan via de daarvoor bestemde pagina. 

16:00 – 17:00 uur: PluimveePodcast: Bedrijfsopvolging en rendementsperspectief

De succesvolle PluimveePodcast wordt donderdag 9 september om 16.00 uur op de Dutch Poultry Expo opgenomen. De studio wordt opgebouwd in het theater in Hal 2, waardoor bezoekers het gesprek vanaf hun zitplaatsen kunnen volgen. Als gast schuift Rabobank-econoom Jeroen van den Hurk aan.

Van den Hurk is sectormanager Food&Agri en pluimveespecialist bij de Rabobank. Hij gaat in de PluimveePodcast samen met anchorman Ruben Lijzenga en hoofdredacteur Martin de Vries van de Pluimveekrant in gesprek over bedrijfsopvolging en rendementsperspectief, oftewel de toekomst van de pluimveehouderij. Mogelijk schuift er ook een bedrijfsopvolger aan om uit de praktijk te vertellen welke uitdagingen en struikelblokken er bij het overnemen van een pluimveehouderij op zijn of haar pad zijn gekomen. 

Meer over de PluimveePodcast vindt u hier.

Heb jij vragen over bedrijfsopvolging?

Heb jij vragen over de bedrijfsopvolging, heb je recentelijk het bedrijf overgenomen of zit je middenin het traject én wil jij hier over meepraten in de nieuwste PluimveePodcast? Vul dan het onderstaand formulier in.

Wil jij meepraten over bedrijfsopvolging?

Noteer hier je gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen.

Wat voor pluimveebedrijf ga je overnemen?(Vereist)

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
De gemiddelde trekker is 33 jaar oud
17 jul

De gemiddelde trekker is 33 jaar oud

Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een tractor
15 jul

Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een tractor

VLIF-investeringssteun in cijfers: wat levert het op qua duurzaamheid?
15 jul

VLIF-investeringssteun in cijfers: wat levert het op qua duurzaamheid?

Van sturen op stikstofneerslag naar sturen op stikstofuitstoot
14 jul

Van sturen op stikstofneerslag naar sturen op stikstofuitstoot

Vertrouwenspersoon zorgt voor toename meldingen criminele situaties buitengebied
11 jul

Vertrouwenspersoon zorgt voor toename meldingen criminele situaties buitengebied

Toon meer

Aanbevolen voor jou! bedrijfsnieuws

BTN de Haas viert 100 jaar agrarisch ondernemerschap 

De Heus Voeders neemt Voeders Huys over enversterkt haar positie in België en Noord-Frankrijk

De Heus Voeders neemt Voeders Huys over en versterkt haar positie in België en Noord-Frankrijk

Wereldeidag 2025: Pluimveehouders gezocht voor Contactdag

Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Pluimveerechten

Stikstof

PAS

Fijnstof

Gecombineerde opgave

Luchtkwaliteit

Fosfaat pluimveehouderij

Antibioticareductie

Subsidie pluimveehouderij

Salderingsregeling

Asbestsanering

SDE+

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid