• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
    • Noteringen en marktprijzen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

Kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk

Bedrijfsnieuws 22 augustus 2022

Kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk

Schothorst Feed Research (SFR) organiseert jaarlijks de Feeds & Nutrition cursus. Een event met als doel om de kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk te vertalen. Professionals uit de mengvoer sector worden door de professionals van SFR bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Het programma biedt veel informatie voor professionals uit de sector. Dit jaar vond de Feeds & Nutrition cursus plaats van 13 tot en met 17 juni in Zaandam.

De cursus is een enerverend vijf-daags evenement waarin veel ruimte is voor discussie, netwerk en kennisdeling. Nutritionisten, dierenartsen, productmanagers en salesmanagers vanuit de hele wereld komen samen om de laatste wetenschappelijke inzichten met elkaar te delen.

Dertien verschillende modules

De Feeds & Nutrition cursus is opgedeeld in dertien verschillende modules die door de cursisten kunnen worden samengevoegd tot een programma op maat. De cursisten kunnen twee dagen leren over grondstoffen. Daarnaast worden ervoor zowel pluimvee, varkens als rundvee vier cursusdagen aangeboden.

Tijdens de eerste pluimveedag van de afgelopen editie werd aandacht besteed aan voederwaardering. Denk hierbij aan energie-, eiwit-, calcium- en fosforwaardering. De dag over voederwaardering werd gevolgd door drie cursusdagen toegepaste pluimveevoeding. Denk hierbij aan fundamentele onderwerpen als, fysiologie van het maagdarmkanaal, darmgezondheid, ei- en vleeskwaliteit en mineralen.

Maatschappelijke onderwerpen

Naast de verschillende nutritionele onderwerpen zijn er ook maatschappelijke onderwerpen behandeld. Zo is er gesproken over de ontwikkeling van traag of trager groeiende rassen, vleeskwaliteit, het belang van vroege voeding, precisievoeding en eiwitverlaging en het gebruik van alternatieve eiwitbronnen.

Elke cursusdag werd afgesloten met live voerformulatie uitgevoerd door de SFR-consultants. Zo konden de deelnemers zien welk effect bepaalde strategieën en keuzes hebben op de voersamenstelling en werd de praktische toepasbaarheid duidelijk voor de cursisten.

Gedurende de gehele week was er veel gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Wat na twee jaar van Covid-19 beperkingen weer een aangename bijkomstigheid was! Daardoor was er naast het dagprogramma op maandag en woensdag ook een sociaal programma. Op maandagavond een dinercruise door de grachten van Amsterdam. Onder het genot van een internationaal diner heeft de gids veel wetenswaardigheden gedeeld over de geschiedenis en het ontstaan van Amsterdam. Op woensdagavond stond er een diner in Zaandam op het programma. Het weer liet het toe lekker buiten te dineren waarbij er veel (internationale) ervaringen zijn uitgewisseld.

We mogen terugkijken op een week vol inspirerende sessies!

Kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk
Cursisten kunnen verschillende modules samenvoegen tot een programma op maat.

Tekst en beeld: Schothorst Feed Research

Kennis vanuit het onderzoek naar de praktijk

U heeft zojuist een bericht gelezen uit onze Pluimveekrant! Meer informatie of de krant gratis thuis op de mat?

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
SDE++ subsidie 2025: belangrijke subsidieronde start op 7 oktober
3 jul

SDE++ subsidie 2025: belangrijke subsidieronde start op 7 oktober

Einde ophokplicht in Gelderse Vallei: pluimvee kan in heel Nederland weer naar buiten
2 jul

Einde ophokplicht in Gelderse Vallei: pluimvee kan in heel Nederland weer naar buiten

Grensoverschrijdend gebruik T-rijbewijzen vanaf 1 juli
2 jul

Grensoverschrijdend gebruik T-rijbewijzen vanaf 1 juli

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel
27 jun

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel

Geert Moelker nieuwe directeur Slachttoezicht NVWA
27 jun

Geert Moelker nieuwe directeur Slachttoezicht NVWA

Toon meer

Aanbevolen voor jou! bedrijfsnieuws

BTN de Haas viert 100 jaar agrarisch ondernemerschap 

De Heus Voeders neemt Voeders Huys over enversterkt haar positie in België en Noord-Frankrijk

De Heus Voeders neemt Voeders Huys over en versterkt haar positie in België en Noord-Frankrijk

Wereldeidag 2025: Pluimveehouders gezocht voor Contactdag

Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Pluimveerechten

Stikstof

PAS

Fijnstof

Gecombineerde opgave

Luchtkwaliteit

Fosfaat pluimveehouderij

Antibioticareductie

Subsidie pluimveehouderij

Salderingsregeling

Asbestsanering

SDE+

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid