• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

Consument kiest voor duurzaam ei

Biologische pluimvee Kies pluimveetak 28 oktober 2015

De consument heeft in 2014 meer uitgegeven aan duurzaam voedsel. De grootste stijging was waarneembaar binnen de productgroep koffie. Eieren staan op een tweede plaats met een toename in absolute bestedingen van maar liefst 40%.

Met de stijging van maar liefst 40% is de productgroep eieren de grootste stijger. Als er wordt gekeken naar keurmerken dan blijkt dat 'Biologisch' nog steeds koploper is, gevolgd door UTZ Certified, Beter Leven en FAIRTRADE/Max Havelaar.

Marktaandeel duurzaam voedsel 7%
De totale consumentenbestedingen aan duurzaam voedsel in de steekproef van winkels en andere outlets in de drie onderzochte verkoopkanalen bedroegen in 2014 2,6 miljard euro: een stijging van 18% ten opzichte van 2013. Het aandeel duurzaam voedsel binnen de totale voedselbestedingen is gestegen van 6% in 2013 naar 7% in 2014.

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
73 procent zou opnieuw kiezen voor een pluimveebedrijf
18 dec

73 procent zou opnieuw kiezen voor een pluimveebedrijf

Wat verandert er voor de agrarische ondernemer in 2026?
18 dec

Wat verandert er voor de agrarische ondernemer in 2026?

Kerst en oud en nieuw steeds vaker gevierd bij de boer
18 dec

Kerst en oud en nieuw steeds vaker gevierd bij de boer

GLB-betalingen 2025 van start
15 dec

Wat verdienden boeren en tuinders in 2025?

68% van de pluimveehouders ziet kansen voor emissiereductie
15 dec

68% van de pluimveehouders ziet kansen voor emissiereductie

Toon meer

Aanbevolen voor jou!

73 procent zou opnieuw kiezen voor een pluimveebedrijf

73 procent zou opnieuw kiezen voor een pluimveebedrijf

Wat verandert er voor de agrarische ondernemer in 2026?

Wat verandert er voor de agrarische ondernemer in 2026?

Kerst en oud en nieuw steeds vaker gevierd bij de boer

Kerst en oud en nieuw steeds vaker gevierd bij de boer

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Vleeskuikens

Vermeerdering

Leghennen

Broederij

Biologische pluimvee

Vrije uitloop kippen

Kalkoenen

Moederdieren

Eendenhouderij

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid