• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

HAS Hogeschool ontwikkelt 6 nieuwe minors

Bedrijfsnieuws 6 december 2021

HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefomgeving en die vragen om een integrale aanpak. Het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector is een thema dat in verschillende minors centraal staat, elk met het accent op een andere plek.

Engelstalige minors

De minor ‘Innovating Agri-food Production Systems’ bijvoorbeeld richt zich op de transitie van de agrofoodsector naar circulair en duurzaam, mét behoud van een eerlijke boterham voor iedere partij. Binnen de minor wordt samengewerkt met onder meer Farm Frites, Heijhoef en HAK. Deze laatste heeft zelfs een prijsvraag aan de minor gekoppeld, waarmee studenten 2000 euro en media exposure kunnen verdienen. De minor is in september voor het eerst gestart met 20 studenten van 5 opleidingen inclusief 1 internationale student.

In balans met de natuur

Een ander voorbeeld is de minor ‘Farming with/in Nature’ die in februari start: studenten worden in deze minor uitgedaagd om de landbouw in Nederland, Duitsland en Polen in balans met de natuur te versterken en te verduurzamen. Dit vereist een multidisciplinaire aanpak vanuit verschillende opleidingen met inzichten in agro-ecologie, voedselsystemen, marktwerking en omgang met verschillende belangen in een beperkte ruimte.

Hoogwaardige, praktijkgerichte opdrachten

HAS Hogeschool werkt al decennia lang nauw samen met het werkveld en heeft veel innovatieve bedrijven aan zich weten te binden binnen de minors. Ook de lectoraten van de instelling zijn intensief bij de minors betrokken. Deze combinatie maakt dat studenten hoogwaardige, praktijkgerichte projecten kunnen doen. Het is voor hen een mooie manier om kennis te maken met de dynamische wereld van agro, food en de leefomgeving en de kansen die deze sector te bieden heeft. De minor ‘Data science in Agrifood’ wordt aangeboden samen met Avans Hogeschool.

Minoraanbod

De 6 nieuwe minors zijn:

  • Farming with/in nature
  • Creating a healthy food environment
  • Expedition Entrepreneurship in Food, Agri & Environment
  • Data science in Agrifood
  • Innovating Agri-food Production Systems
  • Sustainable Plant-based Protein Transition​

Hoe ziet een minor er concreet uit?

Tijdens een minor voeren studenten in een groep studenten van verschillende opleidingen een project uit waarbij een bedrijf of organisatie fungeert als opdrachtgever. Ze kunnen zo aan de slag gaan met het oplossen van een écht vraagstuk waar de opdrachtgever vervolgens mee verder kan. Daarnaast leren ze samenwerken in een multidisciplinaire omgeving én krijgen ze de kans op te treden als expert in hun eigen vakgebied wat hun persoonlijke ontwikkeling een boost geeft. Hogescholen ondersteunen het project met het aanreiken van de nodige kennis en vaardigheden bijvoorbeeld via colleges, practica, workshops en excursies. HAS Hogeschool kiest er bij de nieuwe minors bewust voor het Engels als voertaal te gebruiken om de minors breed toegankelijk te maken voor zowel studenten van HAS Hogeschool als van andere instellingen.

Bron: HAS Hogeschool

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Aeres Hogeschool heeft nieuwe lector Circulaire Boerenerven
5 sep

Aeres Hogeschool heeft nieuwe lector Circulaire Boerenerven

ISDE-regeling
4 sep

SDE++ 2025: De definitieve bedragen

Krimp veestapel creëert overcapaciteit bij foodindustrie
29 aug

Krimp veestapel creëert overcapaciteit bij foodindustrie

Plettenburg, Versleijen en Strocon bundelen krachten in Airnovate
28 aug

Plettenburg, Versleijen en Strocon bundelen krachten in Airnovate

Bezoek Proefbedrijf Pluimveehouderij tijdens Dag van de Landbouw
28 aug

Bezoek Proefbedrijf Pluimveehouderij tijdens Dag van de Landbouw

Toon meer

Aanbevolen voor jou! bedrijfsnieuws

ForFarmers ziet

Vertrek Erwin Wunnekink uit Raad van Commissarissen ForFarmers

ForFarmers ziet

ForFarmers ziet volume stijgen naar 5,2 miljoen ton in eerste helft 2025

Boeren met LEF groeit dankzij nieuwe coöperatieve partners

Boeren met LEF groeit dankzij nieuwe coöperatieve partners

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Pluimveerechten

Stikstof

PAS

Fijnstof

Gecombineerde opgave

Luchtkwaliteit

Fosfaat pluimveehouderij

Antibioticareductie

Subsidie pluimveehouderij

Salderingsregeling

Asbestsanering

SDE+

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid