• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

COV: Zonder export, geen verduurzaming vleessector

Eendenhouderij Kalkoenen Vleeskuikens 5 februari 2021

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is het eens met Suzanne Ruesink en Donald Pols dat Nederlandse boeren een kans moeten krijgen om duurzaam te werken (AD, 30 januari). Ook de Nederlandse vleessector is volop bezig met verduurzaming.

Duurzame marktconcepten vleessector

De opmerkzame lezer heeft de afgelopen dagen bijvoorbeeld ervaren dat retailers in de pers ‘pronkten’ met duurzame marktconcepten van de Nederlandse vleessector. Dat is terecht en meer duurzame marktconcepten zullen volgen.

Verduurzaming kan niet zonder export

Opmerkelijk is echter dat verduurzaming en export tegenover elkaar worden geplaatst. Dat is onterecht. Duurzame vleesproductie kan namelijk niet zonder export. De Nederlandse consument houdt van varkensvlees, maar geeft de voorkeur aan bepaalde stukken zoals karbonades en varkenshaas. Voor de bacon is de Engelse consument belangrijk en de Amerikaanse voor de spare ribs. De koppen, staarten en poten gaan naar China. Zonder deze markten zouden de producten van de duurzame Nederlandse varkenshouder onvoldoende opleveren om de kosten van verduurzaming te vergoeden. Verduurzaming en export gaan daarom hand in hand.

Bron: COV

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Boeren en tuinders cruciaal in keuzes voor de Nederlandse toekomst
17 sep

Boeren en tuinders cruciaal in keuzes voor de Nederlandse toekomst

Afwegen van de voor- en nadelen van ECC-vleeskuikenproductie
16 sep

Afwegen van de voor- en nadelen van ECC-vleeskuikenproductie

Subsidie voor productieve investeringen groen-blauw en dierenwelzijn
16 sep

Flex-e subsidie: Nu ook beschikbaar voor laagspanningsaansluitingen

Toekomstgericht pluimveeonderzoek lokt 2475 bezoekers
15 sep

Toekomstgericht pluimveeonderzoek lokt 2475 bezoekers

DGZ en MCC openen deuren in Torhout tijdens Open Bedrijvendag
15 sep

DGZ en MCC openen deuren in Torhout tijdens Open Bedrijvendag

Toon meer

Aanbevolen voor jou! vleeskuikens

Afwegen van de voor- en nadelen van ECC-vleeskuikenproductie

Afwegen van de voor- en nadelen van ECC-vleeskuikenproductie

Krimp veestapel creëert overcapaciteit bij foodindustrie

Krimp veestapel creëert overcapaciteit bij foodindustrie

ECC-concept getoetst: welzijn omhoog, emissie omlaag?

ECC-concept getoetst: welzijn omhoog, emissie omlaag?

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Vleeskuikens

Vermeerdering

Leghennen

Broederij

Biologische pluimvee

Vrije uitloop kippen

Kalkoenen

Moederdieren

Eendenhouderij

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid