• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
    • Noteringen en marktprijzen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

Flevoland proeft de toekomst in nieuwe podcast

Vleeskuikens 1 februari 2024

Flevoland proeft de toekomst in nieuwe podcast

Hoe ziet ons menu eruit in de toekomst? Oftewel wat eten we morgen? Die vraag probeert de provincie Flevoland te beantwoorden in een nieuwe podcastserie met als titel “Wat Eten We Morgen?”. Chefkok Sharon de Miranda gaat op zoek naar de Flevolandse ingrediënten voor een menu, met lekkere gezonde gerechten, die goed zijn voor mens én planeet. Zonder opgeheven vingertje, maar met humor en vooral smaak laat Sharon zien, of eigenlijk horen hoe lekker duurzaam kan zijn.

De podcast is nu te beluisteren op alle grote platformen.

Menu voor de toekomst

Chefkok Sharon de Miranda: “Wetenschappers hebben een menu bedacht waarmee in 2050 10 miljard mensen voldoende en gezond kunnen eten zonder dat we onze planeet uitputten. Dat kan met veel groente, fruit, noten en granen. En met nog steeds vlees en vis. Het mooie is dat al die ingrediënten voor het menu voor de toekomst nu al in Flevoland te vinden zijn. En dat is goed; meer lokaal voedsel eten. Want hoe minder ver ons voedsel hoeft te reizen, hoe beter het is. Daarom ga ik, samen met mijn medepresentator Bart Harleman, bij een aantal enthousiaste ondernemers langs om hun producten te zien, ruiken, maar vooral te proeven.”

“In iedere aflevering maak ik ook een simpel gerecht klaar, dat de luisteraars ook makkelijk zelf klaar kunnen maken. Als je wat vaker in je eigen achtertuin kijkt, zul je zien dat er in Flevoland heel mooie en vooral lekkere dingen gemaakt worden!”

Kikkererwten, knoflook, paksoi, kruiden, vlees en vis uit Flevoland

De podcastserie bestaat uit zes afleveringen, waarvan de eerste sinds dinsdag 23 januari te beluisteren is. Onderwerpen die in de afleveringen voorbij komen, zijn kikkererwten, knoflook, paksoi, kruiden, vlees en vis.

Bron: Provincie Flevoland

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
SDE++ subsidie 2025: belangrijke subsidieronde start op 7 oktober
3 jul

SDE++ subsidie 2025: belangrijke subsidieronde start op 7 oktober

Einde ophokplicht in Gelderse Vallei: pluimvee kan in heel Nederland weer naar buiten
2 jul

Einde ophokplicht in Gelderse Vallei: pluimvee kan in heel Nederland weer naar buiten

Grensoverschrijdend gebruik T-rijbewijzen vanaf 1 juli
2 jul

Grensoverschrijdend gebruik T-rijbewijzen vanaf 1 juli

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel
27 jun

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel

Geert Moelker nieuwe directeur Slachttoezicht NVWA
27 jun

Geert Moelker nieuwe directeur Slachttoezicht NVWA

Toon meer

Aanbevolen voor jou! vleeskuikens

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel

Dierenartsen ontwikkelen FlockVision: met slimme camera’s altijd zicht op het koppel

Aviaire metapneumovirus: de onzichtbare dreiging in de stal

Aviaire metapneumovirus: de onzichtbare dreiging in de stal

Het belang van een juiste luchtsnelheid

Het belang van een juiste luchtsnelheid

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Vleeskuikens

Vermeerdering

Leghennen

Broederij

Biologische pluimvee

Vrije uitloop kippen

Kalkoenen

Moederdieren

Eendenhouderij

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid