• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

pluimveebedrijf.nlpluimveebedrijf.nl

Nieuws voor de pluimveehouder

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Broederij
    • Biologisch pluimvee
    • Eendenhouderij
    • Kalkoenen
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Ondernemen
    • Noteringen en marktprijzen
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • PluimveePodcast
  • icon

Wereldwijde hongercrisis neemt opnieuw toe

Bedrijfsnieuws 16 juli 2019

De NOS meldt in een artikel genaamd 'Hongerprobleem groeit: 820 miljoen mensen hebben niet genoeg te eten', dat het aantal mensen die onvoldoende te eten hebben, voor de derde maal op rij is toegenomen. In een rapport van de Verenigde Naties kwam het totaal hongerleidende mensen in 2018 uit op meer dan 820 miljoen. Opvallend: met de groei in aantal hongerleidende mensen staat een groei in aantal mensen met obesitas.

Uit het rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de honger voornamelijk toeneemt in het continent Afrika. Het gaat hier om het gehele continent, en niet om afzonderlijke regios. Daarnaast laat het continent Azië een lichte daling in de honger zien, al geldt dit niet voor de landen in West-Azië. Maar ook aan de andere kant van de wereld, in Latijns-Amerika en in het Caraïbisch gebied, neemt het aantal ondervoedde mensen toe. De belangrijkste redenen hiervoor worden de conflicten in Zuid-Amerika genoemd, maar ook de economische onzekerheid en natuurrampen spelen een rol, zo meldt de NOS.

Voedelonzekerheid

De Verenigde Naties beschrijft in haar rapport ook dat een kwart van de gehele wereldbevolking niet gemakkelijk aan veilig en voedzaam eten kan komen. Het gaat hier om zo'n 2 miljard mensen wereldwijd. Dit is volgens de NOS dan ook een reden dat de VN wil dat landen gezamenlijk opkomen en iets gaan doen tegen de zogeheten 'voedselonzekerheid'. Cindy Holleman, hoofdeconomoom bij de VN voedsel- en landbouworganisatie FAO tegen de NOS: "Als we alleen kijken naar de honger missen we veel van de groeiende problemen die we zien".

Maar de voedselonzekerheid leidt niet alleen tot een groeiende honger. Zaken als obesitas, fysieke en mentale achterstanden bij kinderen nemen ook toe, zo is gebleken in het rapport van de VN. Deze zaken treffen zo'n 8 procent van de totale inwoners van Europa en Noord-Amerika. De NOS meldt dat in 2016 wereldwijd 882 miljoen mensen te zwaar waren. 

"Als we alleen naar de honger kijken, missen we veel van de groeiende problemen die we zien"

Controle over obesitas kwijt

Sectetaris-generaal van de FAO, Jose Graziano da Silva meldt dat we de controle over obesitas kwijt zijn geraakt. "We anticiperen op een grote hongersnood in Azië. Nu verwachten we een grote crisis door de groeiende obesitas. Deze trend kost meer tijd en is moeilijker op te lossen dan honger." Daarnaast vindt Graziano da Silva dat de regeringen zich veel te veel hebben gericht op het aanbod van voedsel in plaats van op de kwaliteit. "Regeringen denken dat mensen wel goed zullen gaan eten als er voldoende voedsel beschikbaar is, maar dat klopt niet helemaal", zo meldt de NOS.

Bron: NOS

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025
8 mei

Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025

Exclusieve mijlpaal drie jaar pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit
7 mei

Exclusieve mijlpaal drie jaar pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit

Bijmengverplichting groen gas definitief vanaf 2027
6 mei

Bijmengverplichting groen gas definitief vanaf 2027

ForFarmers en Reudink huldigen winnaars Agroscoopbokaal 2021
2 mei

Zes veehouders in de prijzen bij ForFarmers en Reudink

P. Bos veevoeders en Van Benthem Diervoeders bundelen krachten
1 mei

P. Bos veevoeders en Van Benthem Diervoeders bundelen krachten

Toon meer

Aanbevolen voor jou!

Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025

Wereldeidag: zaterdag 11 oktober 2025

Exclusieve mijlpaal drie jaar pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit

Exclusieve mijlpaal drie jaar pluimveevoer met verwerkt dierlijk eiwit

Bijmengverplichting groen gas definitief vanaf 2027

Bijmengverplichting groen gas definitief vanaf 2027

Themapagina's

Wet en regelgevingDiergezondheidMarktprijzenKies uw pluimveetakHuisvestingMest

Pluimveerechten

Stikstof

PAS

Fijnstof

Gecombineerde opgave

Luchtkwaliteit

Fosfaat pluimveehouderij

Antibioticareductie

Subsidie pluimveehouderij

Salderingsregeling

Asbestsanering

SDE+

Toon meer

Footer

Vakpartners

Trouw Nutrition Pluimvee

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Agenda
  • Contact
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • PluimveePodcast
Pluimveebedrijf pluimvee nieuws

Copyright © 2025 Prosu BV | | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Nieuws
  • Pluimveetak
    • Biologisch pluimvee
    • Broederij
    • Eendenhouderij
    • Leghennen
    • Moederdieren
    • Kalkoenen
    • Vleeskuikens
    • Vermeerdering
    • Vrije uitloop kippen
  • Wet en regelgeving
    • Antibioticareductie
    • Fijnstof
    • Fosfaat pluimveehouderij
    • Gecombineerde opgave
    • Luchtkwaliteit
    • Pluimveerechten
    • Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
    • Stikstof
    • Subsidie pluimveehouderij
      • Asbestsanering
      • Salderingsregeling
      • SDE+
  • Diergezondheid
    • Bloedluizen
    • Coccidiose
    • Coryza
    • Fipronil
    • Hittestress pluimveehouderij
    • In ovo
    • Mengvoer
    • Mycoplasma
    • Salmonella kip
    • Voetzoollaesie
    • Vogelgriep
  • Marktprijzen
    • Eierprijs
    • Vleeskuikenprijs
    • Slachtkippenprijs
    • Ondernemen
    • Marktprijzen pluimveehouderij
  • Huisvesting pluimvee
    • Bedrijfsnieuws
    • Drinksysteem pluimveehouderij
    • Eierlokaal
    • Leghenstal
    • Luchtwassers
    • Stalhygiëne pluimveehouderij
    • Stalklimaat pluimveehouderij
    • Stallampen pluimveehouderij
    • Ventilatie pluimveehouderij
    • Voersysteem
    • Wintergarten
  • Mest
    • Mestbanden
    • Mestbeleid
    • Mestdroging
    • Mestopslag
    • Meststoffenwet
    • Pluimveemest
  • Vakpartners
    • Trouw Nutrition
    • MSD Animal Health
  • Contact & meer
    • PluimveePodcast
    • Contact
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
  • Cookiebeleid